Вступає в дію заборона на вилов риби у зимувальних ямах на Хмельниччині

Заборона почне діяти з 1 листопада

1246

На Хмельниччині вступає в дію заборона на вилов риби в зимувальних ямах. Державне агентство рибного господарства у Хмельницькій області видало відповідний наказ, в якому містяться водойми і ділянки, на яких вводиться заборона. Водночас поза межами зимувальних ям зберігається любительська риболовля.

“Рибалити дозволяється зимовими вудками із блешнею вертикального блешніння з гачком, не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями”, – зазначають в інформації від Державного агентства рибного господарства у Хмельницькій області.

При цьому кількість гачків на водоймах обмежена.  На одного рибалку має бути не більше п’яти гачків. А на водоймах, де рибалять за гроші, дозволяється використовувати до 10 гачків. Порушників цих норм каратимуть штрафом. Їм також доведеться ще й сплатити збитки за кожну виловлену рибину.

Читайте також: Рибалка на Хмельниччині втопив автомобіль: не поставив машину на гальма

В інформації також зазначено, що з настанням зимових холодів риба стає особливо вразлива. В її організмі уповільнюються майже всі життєві процеси. Вона майже перестає їсти і рости, в неї знижується серцевий ритм.  Риба майже не реагує на зовнішні подразники. Через це риби збиваються в зграї і відправляються до зимувальників, де їх ніхто не чіпатиме, і вони зможуть нормально пережити зиму.

" " " "