Європейський банк надасть кредит на переробку твердих відходів у Хмельницькому

Погашення кредиту та відсотків буде здійснюватися за рахунок коштів Хмельницького комунального підприємства «Спецкомунтранс»

1076

Європейський банк реконструкції та розвитку надасть кредит у сумі 28,5 мільйонів євро для реалізації Проєкту модернізації інфраструктури твердих побутових відходів, про що свідчить проєкт рішення сесії, оприлюднений на сайті міської ради. Реалізовувати проєкт буде комунальне підприємство «Спецкомунтранс».

Кредит поділять на 3 транші: 13 мільйонів євро, 10,5 мільйона євро та 5 мільйонів євро. ЄВРР надає таку позику на 13 років. Окрім того, погасити кредит потрібно оплатою дватцятьма рівними частинама по закінченню пільгового періоду (3 роки).

Відсоткова ставка за користування залученими коштами буде складати 6-місячну Європейська міжбанківська ставка пропозиції (EURIBOR) плюс маржа у розмірі не більше 5,75%-річних з можливістю зниження залежно від кредитного рейтингу Хмельницького, результатів діяльності Хмельницького комунального підприємства «Спецкомунтранс» та досягнення позичальником фінансових коефіцієнтів, які є задовільними для ЄБРР.

Також, в межах цього проєкту в Хмельницькій міській раді мають дати гарантію ЄБРР, щоб комунальне підприємство «Спецкомунтранс» виконає покладені на нього зобов’язання.

У 2017 році міський голова Олександр Симчишин зазначав, що до 2020 року в Хмельницькому мали побудувати сміттєпереробний завод. Дату будівництва перенесли на 2022 рік.

Нагадаємо, що на Хмельницькому міському полігоні твердих відходів  знаходиться 5,25 мільйонів тонн сміття, щодоби туди надходить близько 2300 кубічних метрів ТПВ.  Висота насипу відходів становить 50 метрів над рівнем ґрунту, що відповідає висоті 16-поверхового будинку.

 

" " " "