З КНИГОЮ НА «ТИ»

11

Вони із книгою на Ти. Незабаром українські бібліотекарі відзначатимуть свої професійне свято. Саме книгарні зберігають на своїх полицях легендарні твори, а їх працівники прищеплюють любов до читання.

Свою любов до читальних залів, ароматних сторінок книг бібліотекарі намагаються передати усім без перебільшення відвідувачам, особливо наймолодшим.

Перше враження від книг, та бібліотеки загалом формують саме працівники. Тож бібліотекар це свого роду універсальний працівник.

Допомогти із вибором літератори, ознайомити із письменниками, навчити правильно поводитись із книгою – це звичайна робота фахівця бібліотечної справи. Та з початком війни роботи додалось і у них. Вони – одні з тих, хто працював над розселенням вимушених переселенців.

Окрім допомоги переселенцям бібліотекарі працюють і на забезпечення військових. Лікувальні чаї, маскувальні сітки, їжа, та ще багато іншого вирушило на фронт з-під руки книголюбів.

Позбутись російських книг, ось чому сприяла страшна війна московитів проти українського народу. Тож на полицях бібліотек побільшало української літератури різних років. Ба більше, хмельничани активно створюють і власні книгозбірні, з яких активно діляться з обласними та міськими закладами.

" " " "