Зняття порчі як спосіб заробітку: хмельничанка постраждала від шахрайки в Інтернеті

Потерпіла перерахувала зловмисниці понад 17 тисяч гривень в рахунок оплати за "зняття порчі"

983

У Хмельницькому правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайства в мережі Інтернет. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції Хмельницької області.

Із матеріалів слідства відомо, що потерпіла натрапила на користувачку соціальної мережі, яка сама додалася до неї в друзі та почала спілкуватися. Зловмисниця прикинулась онлайн-знахаркою, та завоювала довіру потерпілої, сказавши, що їй “пороблено на смерть”. При цьому “знахарка” підкреслила, що ситуація не безнадійна і за деяку суму грошей вона зможе надати їй допомогу та “зняти порчу”.

“Ворожіння” відбувалося в декілька етапів, кожен з яких коштував якусь певну суму грошей.  В результаті жінка перерахувала шахрайці 17,5 тисяч гривень.  При цьому зловмисниця продовжувала наполягати на тому, що це ще не все і треба зробити ще декілька магічних маніпуляцій, які теж коштуватимуть грошей. Потерпіла відповіла, що її заощадження вже скінчилися, і вона більше не може їй платити. Тоді шахрайка припинила спілкування з хмельничанкою, сказавши наостанок лише те, що “її порча все ще на знята”.

Читайте також: Чергові витівки шахраїв: жителі Хмельниччини втратили 20 тисяч гривень

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом вчиненого злочину. Наразі тривають слідчі дії та встановлюються усі обставини.

" " " "