УРОКИ МАЙДАНУ 

622

Хмельницьким школярам розкажуть про Героїв Майдану. Лекції про події Революції Гідності підготували фахівці Молодіжного Центру. Пам’ять Героїв Небесної Сотні в Україні вшановують 20 лютого. Саме на цей день припадає пік розстрілів протестувальників під час Революції Гідності. Тоді смертельні поранення отримали 5 десятків людей.

Всього Героями Небесної сотні стали 107 загиблих. Це дані Українського інституту національної пам’яті. Десятеро з них – жителі Хмельниччини. Повідомлення про перші  жертви були найемоційнішими, – пригадує одинадцятикласник Роман Рехліцький. Тоді ще зовсім юним за подіями Майдану спостерігавразом з батьками.

Серію лекцій про Героїв Небесної Сотні у Хмельницькому розпочинають із п’ятого навчально-виховного комплексу. Розмова відбувається в інтерактивній формі. На дошці розміщають умовну лінію часу. Кожен відрізок – як символподій.

Лекції про Революцію Гідності підготували для старшокласників. Таку ініціативу у закладі підтримують.

Синхрон Андрій Яківчук директор НВО №5 ім. С.Єфремова

Шкільні лекції – одні із багатьох цьогорічних офіційних заходів, які відбудуться у Хмельницькому. Серед них- круглі столи, фотовиставки , показ фільму і театральна постановка. У неділю хмельничан запрошують на марш Героїв і покладання квітів до пам’ятника Героїв Небесної сотні.

" " " "