Усе вирішують документи. Підсумки тижня .

771

Усе вирішують документи. З 2017 року дітей до школи записують не звичним способом – куди хочуть батьки, а за пропискою. Це – нововведення, до якого родителі ще не звикли, утім, як кажуть, закон є закон. Прийом свідоцтв про народження та заяв в школи міста розпочався 1 лютого ,а закінчиться вже за чотири місяці. Крім звичайного пакету документів батьки мають принести ще й доказ фактичного місця проживання – прописку. Родителі обурюються і нарікають на міську владу. Хоча це – не її рішення, а Міністерська вказівка.

У Хмельницькому стартувала дошкільна лихоманка. З 1 лютого батьки починають записувати своїх дітей до першого класу. Раніше шукали місце за рейтингом школи, або ж вели чад до знайомих вчителів. З 2017 року в освітньому просторі правила змінилися. Нині має значення лише прописка.

За пропискою до школи дітей прийматимуть до 31 травня. Усі батьки, які живуть на визначеній Департаментом території, можуть протягом чотирьох місяців подати документи. Їх чада будуть зараховані на 100 відсотків. Правило прописки не стосується вчителів – їхні діти можуть навчатися там, де викладає мама чи батько. Пільгу мають й родителі, котрі прилаштовують другу дитину ,а перша уже навчається не за пропискою. Братиків і сестричок не розлучатимуть, обіцяють освітяни. І додають, правила діють лише до першого червня.

Освітяни, кажуть, розуміють, частина майбутніх першокласників – діти батьків із пропискою в області. Є й такі родителі, котрі її взагалі не мають – переселенці. Переконують, незважаючи на нововведення їх дітям також знайдуть місце. Для цього потрібно не так вже й багато паперів.

Уся необхідна інформація  -на сайті Хмельницької міської ради.

Прийшовши до кабінету директора чи заступника,  потрібно просто написати заяву.

Вже у школі ми дізнаємося, що мною подана заява у списку вже 195.Тобто за кілька днів у ЗОШ №25 фактично сформувалося шість навчальних класів.

Також у школі можна поцікавитися й майбутнім вчителем вашого чада. Та, зазвичай, батьки, йдучи писати заяву, вже знають до кого хочуть.

" " " "