Успішні айтішники закликають хмельницьких студентів до співпраці. У ХНУ відбувся «Ярмарок вакансій»

1854

ІТ-індустрія в Україні стрімко розвивається, значно випереджаючи середньосвітові темпи. Українські фахівці працюють з великими іноземними замовниками. Зарплати в ІТ-сфері наближені до «західних» і складають близько 2,5 тисяч доларів на місяць. В нашому місті також багато ІТ-компаній і вони постійно шукають нових фахівців. «Ярмарок вакансій» для майбутніх айтішників організували представники Хмельницького ІТ-кластеру. Студентам розповіли – чому варто обрати професію в ІТ-сфері та скільки на цьому можна заробити.

Про тенденції розвитку ІТ-сфери у Хмельницькому та можливості розвитку власної кар’єри розповіли студентам ХНУ на ярмарку вакансій.

Представники ІТ-компаній розказали студентам про переваги роботи у їх сфері та заробітки. Досвідчені айтішники переконують, цю професію можна поєднувати із навчанням.

Як свідчать економічні дослідженні, ІТ-сфера є однією з найбільш оплачуваних. З цим твердженням погоджуються і місцеві програмісти. Кажуть, чим раніше почнеш розумітись на ІТ-технологіях, тим більшу заробітну плату матимеш.

Відвідувачі ярмарку, а це в більшості студенти факультетів комп’ютерних спеціальностей, оцінили захід. Спілкуючись з досвідченими айтішниками для себе отримували корисну інформацію та знайомились з можливими роботодавцями.

Організатори мають на меті такі заходи проводити й у інших вишах. Таким чином сподіваються донести до студентів можливість працевлаштування після закінчення навчального закладу чи під час навчання на роботу в сучасну ІТ-компанію міста.

" " " "