Успішні енергоефективні історії Хмельницького представили Україні

1151

Місто, USAID та Держенергоефективність… Успішні історії Хмельницького із впровадження енергозберігальних технологій представили Україні. У нашому місті провели прес-тур для засобів масової інформації із різних регіонів країни. Найнижчий тариф на тепло, дегазаційна установка на сміттєзвалищі, енергоменеджмент бюджетних установ – Хмельницькому є чим похвалитися перед Україною.

100% лічильників на тепло, найнижчий тариф в Україні та більш як два десятка твердопаливних котлів – лише маленька частина із того, чим нині може похвалитися Хмельницький.

Адже кілька років поспіль Україна намагається зменшити використання природного газу. Так у 2014 соціальна усі споживачі, за винятком підприємств, спожили 24 мільярди кубометрів блакитного палива, а вже минулого року – 18.

Нині тридцять шість міст України, разом із Хмельницьким, беруть участь в Проекті USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні». ЇЇ керівниця Діана Корсакайте зауважила, наше місто спільно із Проектом розробило і прийняло План дій зі сталого енергетичного розвитку до 2025 року.

Саме представники Проекту створили ТЕО для дегазаційної установки на міському сміттєзвалищі, котра вже місяць, як успішно функціонує в Хмельницькому.

Наступним етапом має стати будівництво сміттєпереробного заводу. І не тільки в Хмельницькому. Адже українці продукують понад 10 мільйонів тонн сміття, дегазація якого дасть змогу економити 1 мільярд кубів газу щороку.

 

" " " "