В Антонінах люди перекрили дорогу через закриття медзакладу.

1640

Реформування медицини продовжується, та люди – проти. Вкотре жителі селища Антоніни, Красилівського району, збираються на вуличну акцію. Вони спершу просили, а потім навіть перекрили дорогу. Усіма можливими діями намагаються залишити останні 10 ліжок цілодобового стаціонару у місцевій лікарні. Втім, 2 травня відділення закрили остаточно.

Із самого ранку в центрі селища Антоніни Красилівського району – збори жителів.

онад 100 років у селищі Антоніни функціонувала лікарня. У ній обслуговувалося майже 12 тисяч людей з 40 населених пунктів – це третина всього Красилівського району. 2 травня лікарню закрили. Такі зміни керівництво пояснює медичною реформою – через брак лікарів, обладнання та фінансування в Антонінах більше не буде стаціонарного відділення. Усіх важко хворих направлятимуть до району.

Кілька годин обговорення для людей здалися безрезультатними. Аби вплинути на ситуацію – вирішили перекрити дорогу і на кілька годин паралізували рух транспорту.

Пані Ніна на збори приїхала з села Долинівці. Воно розташоване за 8 кілометрів від лікарні. І навіть ця відстань для жінки завелика, а тепер доведеться долати ще 30 кілометрів.

На місцевому рівні знайти вирішення проблеми не змогли. Тому до селища приїхав керівник обласного Департаменту охорони здоров’я. Близько години він розмовляв з людьми. Каже, розуміє проблему, тільки вплинути на реформу не може. Єдине, що пропонує – створити абсолютно новий лікувально-соціальний заклад.

На цьому й зійшлися. І щоб справу не відкладати у довгий ящик, вже після 9 травня представники Антонінської громади попрямують в обласний центр.

" " " "