В Хмельницькому у лев’ячої пари народилися дитинчата: мама малят не показує

Хмельницькі леви із приватного зоокуточка Сергія Пальохіна дуже плодовиті

1600

Процес розмноження явно припав до вподоби лев’ячій парі із Хмельницького. Левиця Тіара вже вдруге за цей рік приводить дитинчан. Ну, а ім’я її чоловіка Амура говорить само за себе: в амурних справах він мастак, розповідає ТСН.

Попереднього разу Тіара приводила потомство у липні. Тоді в неї було четверо левенят. Зазвичай у природі леви народжують дітей лише раз на рік. Але хмельницькі хижаки вже другий рік поспіль приводять потомство двічі на рік. Усіх липневих дитинчат, після того, як вони підросли та вже не потребували материнського піклування, власник зоокуточку Сергій Пальохін безкоштовно віддав до Австралії. Там вони далі зростатимуть і міцнітимуть на волі в австралійських заповідниках.

Дивіться також: У Хмельницькому зоокутку поповнення

Сершій Пальохін каже, що поповнення світової популяції львів сьогодні дуже актуальне. Адже рік від року їхня чисельність катастрофічно скорочується. Наприклад, якщо позаторік в світі налічувалось близько 10 тисяч цих красивих хижаків, то вже цьогоріч їх стало вдвічі менше. Тому заповідники дуже потребують молодого поповнення.

Куди надалі триматимуть шлях хмельницькі новонароджені, поки невідомо. Та й зараз ще передчасно про це говорити, каже Сергій Пальохін. Дитинчатам треба зміцніти на маминому молоці та отримати всі необхідні щеплення.

Для того, щоб мамі вистачало молока для вигодовування малюків, їй посилили  та урізноманітнили раціон. До меню породіллі входять яловичина, риба – морська та річкова і трохи конини. Тато Амур харчується, як і раніше. Та і він, судячи з його зовнішнього вигляду, не голодує. Іноді він заходить  у вольєр до своєї дружини, аби лизнути котрогось із малюків. Решту живих істот Тіара поки що не підпускає до кошенят. Адже новонародженим малюкам лише два дні.

Єдине, що зуміли розгледіти працівники зокуточка – це те, що дитинчат троє. Якої вони статі – наразі невідомо. Мама виведе їх ” у люди” трохи згодом, коли малюки зміцніють і стануть більше цікавитись навколишнім світом.

" " " "