В Ізяславі засудили конокрада: садист продав бідолашну тварину на ковбасу

Хлопець украв лошицю на пасовиську і заховав її до приїзду заготовача

3942

В Ізяславі засудили 21-річного конокрада, що поцупив чужу кобилу і продав її заготовачеві, розповідає прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Якщо хтось думає, що часи конокрадів зосталися в минулому та лише у кінострічках, то помиляється. З’ясувалось, що і в наш час є спритники, здатні загубити розумну живу істоту заради власної наживи.

Саме так сталося 21 липня минулого року в селі Радошівка Ізяславського району. 21-річного шепетівчанина невідомо які шляхи привели в те село на пасовище. Там паслася молода кобилка, на яку накинув оком шепетівський зайда. Він швиденько умикнув тварину з пасовиська та перепнув її подалі , в лісосмузі. А сам відразу зателефонував заготовачеві худоби.

Невдовзі той приїхав. Побачивши лошицю, заготовач здивувався, що таку молоду тварину віддають на заготівлю. Однак “продавець” пояснив, що йому терміново потрібні гроші братові на операцію. Через це й вирішила сім’я продати тварину.

Лошиця пішла за 4 тисячі гривень. Гірка їй судилась би доля, якби господиня тварини випадково не побачила її на вантажівці, що проїжджала повз їхнє село. Жінка терміново зателефонувала в поліцію, і поліцейські зупинили машину с конячиною на дорозі. Так кобилка була врятована. А знайти викрадача для правоохоронців було справою техніки.

Читайте також: Незвичайна ДТП на Хмельниччині: змішалися коні і люди

На суді злодій своєї вини не визнав. Хлопець заявив, що того дня дійсно був у Радошівці, але приїздив туди до своєї дівчини. Однак його упізнав заготовач і навіть пригадав його версію з операцією для брата.

До речі, це не перший випадок, коли 21-річного парубка притягують до відповідальності за корисливі злочини. До цього він уже не раз мав стосунки з Кримінальним кодексом через крадіжки, однак висновків ніяких не зробив. Тому суд вирішив, що цього разу молодика треба відправити на перевиховання за грати. Отож, його засудили до чотирирічного позбавлення волі.

" " " "