В Ізяславському районі троє громадян знехтували вимогами карантину: як покарають порушників

Громадяни порушили вимоги правил карантину щодо тимчасової самоізоляції осіб, які нещодавно повернулись з-за кордону

5682

В Ізяславскому районі правоохоронці склали три протоколи на осіб, які порушили вимоги щодо самоізоляції.

Варто нагадати, що у відповідності з карантинними обмеженнями у зв’язку з епідемією коронавірусу, усі громадяни, які повернулись з-за кордону, повинні тимчасово самоізолюватись. Однак особи, проти яких склали протоколи, порушили це правило, незважаючи на те, що під час перетину українського кордону вони заповнювали відповідні анкети.

Як повідомляє начальник Ызяславского відділу поліції Леонід Михалко, у них було вказано особисті дані, адреси місць обсервації та номери телефонів для постійного контакту із сімейним лікарем.

При цьому посадовець додав, що складені на порушників протоколи вже передали на розгляд до районного суду.

Варто нагадати, що саття 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей) передбачає покарання у вигляді штрафу від 17 до 32 тисяч гривень для звичайних громадян, та 34 тисячі гривень для посадовців.

Якщо ж особа порушила правила карантину, вже знаючи при цьому, що захворіла, то тоді вона понесе кримінальну відповідальність у відповідності до статті 325 КК України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням). Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3-х років.

" " " "