В Кабміні пообіцяли компенсацію українцям за карантин вихідного дня

Компенсація дістанеться не всім

1336

Підприємцям та їхнім найманим працівникам, які працюють у сфері розваг і відпочинку у вихідні дні, Кабмін обіцяє компенсацію частки втрачених грошей. Про це повідомив мініст Кабінету міністрів Олег Немчінов.

“Ми звернулися до Торгово-промислової палати для того, щоб випадок був визнаний форсмажорним, і люди, які здають в оренду приміщення або беруть, могли скористатися цим правом для компенсації”, – каже міністр.

Компенсацію також отримають наймані працівники, які зазвичай трудяться у вихідні. Їхні відшкодування одержать підприємці, в яких вони працюють, аби потім віддати ті гроші людям. Так уже було під час весняного локдауну. Тоді також немало підприємців отримали грошову компенсацію длдя своїх найманих працівників.

Читайте також: ООН прогнозує в Україні велику біду через коронавірус

Однак і тоді, і цього разу на компенсацію можуть розраховувати лише ті, хто працевлаштований офіційно. Тим, хто працює в тіні, держава не допомагатиме.

Крім того, будуть внесени зміни до програми доступного кредитування для малого бізнесу “5-7-9”. Підприємці отримають змогу або переоформити кредит, або взяти кредитні канікули, упродовж яких не треба буде сплачувати відсотків.

" " " "