В області підвели підсумки роботи за 9 місяців в галузі охорони здоров’я . 

753

Реформування первинки, будівництво медичних закладів  та  недостатнє  фінансування.  В області підвели підсумки роботи за 9 місяців в галузі охорони здоров’я .  Також обговорили  брак кадрів та як стимулювати молодих спеціалістів. Не залишились поза увагою й урядові програми.

Хмельницька область займає 5 місце в Україні за кількістю підписаних з лікарем декларацій.  На сьогоднішній день медичну допомогу на первинному рівні  забезпечують  понад 240 амбулаторій. Проте цих закладів замало. Відтак в області розпочали будівництво 27  амбулаторій.

На їх будівництво з державного бюджету виділили 213 мільйонів  гривень.   Що ж стосується забезпечення транспортом,  то  сучасні   автомобілі  отримають лікарі лише з новозбудованих амбулаторій.  Їх закуплятимуть за рахунок спів фінансування.

Не вистачає в області й ФАПІВ. Ситуація залишається критичною через брак коштів.

Винесли на широкий загал  й умови у Полонській центральній лікарні. За словами Світлани Павлишиної,  санітарно-гігієнічні вимоги у закладі зовсім не відповідають стандартам.

Зміни чекають і на протитуберкульозну службу області. Усі заклади  об’єднають в єдиний обласний протитуберкульозний центр.

Що ж стосується урядових програм,  то «Доступні ліки»  діятимуть  і в наступному році.   Наразі участь у ній беруть  212 аптечних пунктів.  Також з січня 2019   усі,   хто заключив декларацію з лікарем, проходитимуть діагностику безкоштовно.

" " " "