В області планують розрахувати потенціал та економічне обґрунтування встановлення відновлювальних джерел енергії.

695

У Хмельницькій адміністрації представили  методику оцінки економічного потенціалу відновлювальних джерел енергії. Вона дозволяє враховувати природні та технічні чинники, аби в майбутньому виробництво енергії було не лише потрібним для населення, а й вигідним для бізнесу. Розробили методику  активісти Хмельницького енергетичного кластеру.

Як побудувати сонячну електростанцію та врахувати усі  потрібні комунікації? Скільки висоток у Хмельницькому можуть прийняти у себе на даху сонячні панелі? Де знайти відповідну ділянку у громаді, аби вкласти гроші у «зелену» енергетику?  ВІдповіді на ці питання шукали  активісти Хмельницького енергетичного кластеру у рамках проекту «Громадська синергія».

Активісти спільно із посадовцями проінспектують дахи комунальних закладів та відповідні земельні ділянки в населених пунктах ОТГ. Після детального аналізу потенційні інвестори із області та та навіть інших країн зможуть обрахувати вартість вкладень.

До складу Хмельницького енергетичного кластеру входять більше ніж десяток організацій. Усі вони зацікавлені у створенні енергетичного кооперативу та реальних прибутків для підприємців.

Створення  альтернативних джерел дасть можливість розвиватися середньому бізнесу . Дані дослідження будуть прописані в новій стратегії регіонального розвитку Хмельницької області , запевнили в адміністрації.

" " " "