В області створять клуб чистого виробництва.

482

У Хмельницькому з’явиться клуб чистого виробництва. До його складу увійдуть підприємства, що зацікавились модернізацією виробництва. Фінансує проєкт Європейський Союз. Учасників клубу впродовж 5 місяців навчатимуть, як ефективно використовувати ресурси. Не менш важливим завданням є збереження довкілля. 

Хмельниччина з радянських часів успадкувала промислові підприємства, котрі не були розраховані на економію ресурсів. Сучасне виробництво рахує кожну копійку. Не менш важливим фактором діяльності заводів та фабрик є кількість викидів в атмосферу. Європейський Союз фінансує створення в нашій області клубу енергоефективності та чистого виробництва.

На презентацію клубу чистого виробництва запросили не лише тих, хто відгукнувся на пропозицію взяти участь у проєкті. До обговорень долучились і громадські активісти.

Участь у проєкті – безкоштовна. Працівників промисловості навчатимуть сучасним підходам та технологіям. Важливим напрямом у роботі із учасниками клубу є збереження довкілля.

Два роки тому подібні клуби були створені у Харкові та Чернівцях. Після запровадження модернізації на підприємствах цих міст сумарно вдалося зекономити 4 мільйони гривень.

" " " "