В області вшанували ветеранів Афганістану.

    1348

     Десятки афганців – у стінах адміністрації. Ветеранів війни напередодні дня вшанування запросили до адмінбудівлі. Там їм вручили пам’ятні подарунки. Для того, аби вирішити питання захисників, на зібранні були присутні і керівники соціальних служб.

    18-тирічним юнаком Олег Ніколайчук зі Славути потрапив в Афганістан. На автівці розвозив пальне – під час однієї з перестрілок дивом залишився живим. Каже, вдома за його повернення молилась мати.

    Незважаючи на ослаблене здоров’я, каже пан Олег, і досі доводиться відстоювати свої права перед державою. Два роки тому страйкував разом із побратимами у столиці проти скасування пільг. Болючих питань у афганців вистачає – це і соціальний захист, і забезпечення житлом, і лікування. Потреби ветеранів намагається вирішити обласна спілка – нині вона налічує понад 3500 учасників. А ще ці чоловіки проти, аби їх ділили за специфікою служби. Кажуть, солдат війни не вибирає.

    Напередодні дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав лише маленька частина із них завітала у стіни адміністрації. Їм вручили памятні подарунки. Хвилиною мовчання вшанували і полеглих – тих, хто не повернувся додому із війни.

    На зустріч запросили і керівників соціальних служб щоб на звернення ветеранів знайшлися швидкі рішення.

     

    " " " "