В одному з курортних містечок Хмельниччини комунальники незаконно користувалися підземними водами

Держекоінспекція ХМельниччини виявила ряд порушень у сфері охорони навколишнього середовища

944

На Хмельниччині представники Державної екологічної інспекції виявили ряд порушень у сфері охорони навколишнього середовища комунальниками підприємства “Сатанівське” Городоцького району. Про це розповіло видання “ХМ ІНСАЙД”.

Так, екологи встановили, що сатанівські комунальники користувалися місцевими підземними водами не маючи відповідного дозволу на подібну діяльність. Загалом працівники КП порушували закон протягом трьох років з 2018 по 2020 рік.

«Фактичний об’єм води, використаний  КП «Сатанівське» без дозвільних документів, становив 245 600 кубометрів. Сума заподіяних державі збитків – 407 303 гривні», – інформують в ДЕІ.

Хмельницькі екоінспектори вже направили до сатанівських комунальників притензію з вимогою, аби ті відшкодували державі заподіяну шкоду добровільно.

Читайте також: Хмельниччина відзвітувала про завершення засадження та посіву основних культур

Екологи наголошують: відповідно до частини 2 статті 48 Водного кодексу України спеціальне водокористування здійснюється юридичними і фізичними особами, насамперед, для задоволення питних потреб населення, а також для господарсько-побутових, лікувальних, оздоровчих, сільськогосподарських, промислових, транспортних, енергетичних, рибогосподарських та інших державних і громадських потреб.

" " " "