В рамках “Великого будівництва” на Хмельниччині реставруватимуть пам’ятки архітектури

Принаймні 15 пам'яток архітектури піддадуть реставрації та ремонту

1309

На Хмельниччині в рамках всеукраїнського проекту “Велике будівництво” не тільки збудують нові об’єкти інфраструктури, а й реконструюють та відремонтують ті, що вже є в наявності. Зокрема мова йде про важливі пам’ятки архітектури та культурної спадщини області, які терміново потребують ремонту. Про це повідомляє видання “Голос України”.

Таку ініціативу запропонував нардеп Андрій Мандзій. У свою чергу, фахівці відділу охорони культурних пам’яток Хмельниччини  ОНМЦКіМ і відділу наукової та культурно-освітньої діяльності НІАЗ “Кам’янець” вже підготували список тих, які потребують реставрації та фінансових внесків найбільше.

Серед таких об’єктів опинилися Садиба Сангушків, скарбниця та Кафедральний костьол в Ізяславі, церква-фортеця у селі Сутківці Ярмолинецького району, замки, садиби, комплекси споруд, що були збудовані на території краю в ХIII—ХVIII століттях.

Читайте також: У Хмельницькому з’явився новий мурал

Така тенденція буде спостерігатися не тільки на Хмельниччині, а й у багатьох інших регіонах України. Загалом в рамках “Великого будівництва” починаючи вже з наступного року планується відновити щонайменше 100 важливих культурних об’єктів.

" " " "