В ресторани і ТРЦ тепер можна буте потрапити лише за QR-кодом, – Шмигаль

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував в Україні повну діджиталізацію обліку інфікованих коронавірусом

1949

Вже зовсім скоро в Україні усіх інфікованих коронавірусом поставлять на електронний облік. Крім того, таким обліком охоплять місця розваг і громадського скупчення, аби мати можливість відстежувати джерела інфікування та можливі шляхи поширення інфекції. Про цифрові  рішення уряду, які мають допомогти у боротьбі з пандемією, розповів у своєму Facebook прем‘єр-міністр Денис Шмигаль.

Серед того, що мають намір запровадити найближчим часом набільшу увагу привертає ідея використання QR-кодів при відвідинах публічних місць. Самі заклади розміщуватимуть ці коди у себе на вході. А відвідувачі не матимуть змоги зайти в ресторан, ТРЦ або інше велелюдне місце відпочинку, не відсканувавши цей код.

“Якщо потім людина захворіла, то всім, хто був у цьому закладі разом із нею будуть приходити відповідні сповіщення. Зараз таку систему повною мірою почала реалізовувати Велика Британія”, – пише Денис Шмигаль.

Щоправда, як усе відбуватиметься далі, тобто, що робитимуть із цим своїм знанням потенційно інфіковані, він не пояснює. Та й взагалі згадка про британський досвід в українських умовах трохи не політкоректна, зауважили громадяни в коментарях до цієї інформації.

“Ви в якійсь паралельній реальності живете. Які QR-коди? Ви провели дослідження, який відсоток населення не має смартфонів і стабільного доступу в Інтернет? Закупіть краще кисень у лікарні, де люди дихають по черзі і лише по 15 хвилин на день!!!” – пишуть у коментарях.

" " " "