В школі Солобковець навчаються діти із навколишніх сіл.

1056

Оптимізація навчальних закладів – через розуміння педагогів та батьків. Наприкінці серпня  батьки із Проскурівки перекрили трасу на Кам’янець. Так вони протестували проти закриття школи у своєму селі. В новому навчальному році діти таки пішли на науку в Солобківці. Там запевнили – створили усі умови  для приїжджих школярів.

Другокласник Максим нині навчається в Солобківцях, а приїздить сюди із Проскурівки. Хлопчик каже, в новому колективі вже звик.

Не лише нові учні, а й вчителі прийшли з першого вересня у Солобковецьку школу. Звикає до  колективу і педагог Павло Клініч. Був на Майдані, нині ж навчає школярів  інформатики.

Загалом, у навчальному закладі навчається 33 дитини із навколишніх сіл. Громада придбала  шкільні автобуси для підвозу учнів. У майбутньому у Солобківцях планують створити опорну школу.

Із створенням громад десятки сіл Хмельниччини опинились під загрозою закриття.

Через економію фінансового ресурсу функціонування  малоукомплектованих шкіл –  тягар для місцевих бюджетів. Але «підігріті» противниками реформи настрої людей виливаються у протести та судові позови. Так, у двох громадах Судилківській та Лісовогринівецькій через закриття шкіл справа дійшла до суду.

 

 

" " " "