В Україні адаптивний карантин триватиме до кінця року: що змінюється

Кабмін ввів додаткові обмеження і дав деякі рекомендації

1088

В Україні адаптивний карантин триватиме до закінчення 2020 року, по 31 грудня включно. У зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації уряд ввів додаткові обмеження. Зокрема це стосується обмеження чисельності людей, що перебуватимуть одночасно в одному місці.

Отже, в червоній зоні будь-які масові зібрання заборонені. У зеленій зоні дозволено проводити масові  заходи із чисельністю людей не більше 50 осіб. У жовтій – чисельність осіб обмежується 30-ма, у помаранчевій – не більше 20.

Звісно, при цьому не має бути скупчення людей. Як і було дотепер, залишається необхідна умова – дотримання соціальної дистанції в 1,5 метра.

Спортивні змагання дозволяється проводити, але без глядачів. Виняток становлять міжнародні змагання, де можлива присутність вболівальників, але тільки за окремими погодженням із МОЗ.

Окремі рекомендації є також по закладах середньої  освіти

В Україні захворіли на коронавірус понад 5 тисяч учителів та працівників шкіл. Через це школам рекомендують відправити дітей на дострокові канікули з 15 по 30 жовтня. Є чутки, що й після цих канікул діти не вийдуть до школи, а продовжать навчання дистанційно. Хоча поки офіційно такої інформації влада не оприлюднювала.

Закладам профтехосвіти, передвищої та вищої освіти рекомендують перейти на дистанційне навчання з 15 жовтня по 15 листопада.

Читайте також: У Хмельницькому коронавірус забрав життя екс-заступника голови облдержадміністрації

Про роботу закладів громадського харчування

Кабмін обмежив час роботи закладів громадського харчування (кафе, ресторанів, їдалень). Заборонена їхня робота з 22-ї години до 7-ї ранку. Тобто, в цей час ніяких відвідувачів там не повинно бути. Водночас на винос вони можуть працювати і в нічний час.

“Пропонується ввести обмеження на роботу ресторанів та інших закладів не пізніше 22:00 навіть у “зеленому” рівні, “жовтому” та “помаранчевому”. Робота з 22:00 до 7:00 суб’єктів господарювання з наданням послуг харчування зі здійсненням адресної доставки та замовленням на винос”, – повідомив очільник МОЗ Максим Степанов.

" " " "