В Україні коронавірус уже забрав життя 17 людей: COVID-19 по-українськи має свої особливості

В Україні на коронавірус переважно хворіють молоді люди

4063

На десяту ранку сьогоднішнього дня в Україні було лабораторно підтверджено 669 випадків захворювання на COVID-19, повідомляє Центр громадського здоров’я. Десятеро хворих уже одужали. 17 людей, на жаль, не змогли здолати недугу.

Лише за останню добу в Україні зафіксовано 120 нових випадків.

Є в українського варіанту розповсюдження інфекції свої особливості. Зокрема те, що на відміну від китайців та італійців, в Україні поки що переважно хворіють від коронавірусу молоді люди віком від 20 до 50 років.

Медики пояснюють це тим, що в Україну інфекцію переважно “завозять” люди, які побували в турпоїздках у країнах, де вже були спалахи коронавірусу. Зрозуміло, що вітчизняні пенсіонери майже не подорожують за кордон, а відтак і нічого звідти не привозять.

Читайте також: У Хмельницькій області 6 людей хворіють на коронавірус

Ще одна група, що могла завести інфекцію – заробітчани, які масово повернулися на батьківщину. Ясна річ, серед них теж майже немає старих.

До того ж, на жаль, не всі,  хто звідти повернувся, дотримуються умов самоізоляції. А дехто навіть влаштував вечірки з приводу свого приїзду. Тому в Україні на коронавірус хворіють переважно молоді люди.

І саме тому МВС України попередило, що більше не даватиме згоди на чартерні авіаперельоти. Хіба що – в особливих випадках, кожен із яких будуть розглядати індивідуально.

Водночас глава МВС Арсен Аваков висловив у соцмережі обурення діями деяких українських туристів, які  вилетіли з України на відпочинок, вже знаючи,  що вводяться карантинні обмеження.

" " " "