В Україні можуть повернути пільговий тариф на електроенергію, – деталі

В Україні знову заговорили про повернення пільгового тарифу на світло

2267

В Україні можуть повернути пільговий тариф на перші 100 кВт-год, але вже за іншою ціною. Про це йдеться у відео на Youtube-каналі “Народна думка”.

Автор ролика зазначив, що за рахунок скасування пільгового тарифу на електроенергію влада намагається отримати кошти на виплату боргів інвесторам за розвиток в Україні “зеленої” енергетики, який, за його словами, досяг 50 млрд грн.

“І ось зараз за рахунок нас, простих людей, будуть намагатися ці борги перекрити. Тому що, якщо їх не перекривати, вони будуть тільки зростати. Електроенергія виробляється, використовується, їм потрібно платити”, пояснив автор відео.
Блогер розповів, що після квітня очікується подорожчання електроенергії і до осені ціна за 1 кВт-год зросте з 1,68 грн. до 3,2-3,5 кВт-год, внаслідок чого і можуть повернути пільговий тариф на перші спожиті 100 кВт-год.

Читайте також: В травні побутових споживачів переведуть на річний тариф на газ, але це може бути невигідно

“Ось коли ціна дійде до 3 грн., То можливо залишать пільговий тариф на електроенергію до 100 кВт-год на рівні 1,68 грн. Тобто, не 90 коп., Як було раніше, а на рівні 1,68 грн. Це все поки на рівні обговорення, на рівні рішення, але просто так підвищити до 3,5 грн. буде досить складно, тому що люди почнуть бунтувати, показувати своє невдоволення вважає він.

" " " "