В Україні відзначають день працівників суду

1039

День працівників суду відзначають 15 грудня. Коли ми говоримо про працівника суду, то чомусь завжди уявляємо собі суддю в довгій мантії. Але, крім них, в системі працює безліч інших людей. Сьогодні, всупереч традиції ми поспілкувались не тільки з суддею, а й з тими без кого ця система не змогла б функціонувати, хто теж відзначає День працівників суду, але зазвичай залишається «за кадром».

Кілограми історій, драм та трагедій – вічна ноша судді. Томи справ вони складають в сейфи та у пам’ять, щодня.

Валентина Бондар – суддя із 15 річним стажем. Та свою першу справу пам’ятає дуже добре, адже довелось вивчити чотири томи документів.

Розібратись у справі та організувати процес судді допомагає не тільки досвід, а й велика команда працівників суду. У кожного тут є свої обов’язки та задачі.

Аппарат суду – це великий механізм, де від сумлінності роботи кожного залежить весь процес. Аппарат здійснює організаційне забезпечення роботи суду, контролює цей процес керівник апарату. Апарат веде діловодство – приймає, обліковує і реєструє справи, позовні заяви і скарги, кореспонденцію і листи. Також на апарат покладається організація судового процесу. У кожного судді є помічники. Це люди без яких, робота стала б складнішою в рази.

Не один десяток людей працює щодня, аби суддя міг досконало розібратись у справі та винести справедливе рішення.

За кожною справою стоїть людина, каже Валентина Бондар. Згадує свої справи, і каже, головне для судді, щоб емоційні та особистісні враження не впливали на рішення.

 Професія працівника суду вимагає не тільки таланту і знань, але і стресостійкості, вміння опановувати себе та приймати рішення згідно із законом. Це і є справедливість та ідеальне рішення судді.

" " " "