В Україні вводять штрафи за перевезення дітей без автокрісел

1007

 В Україні кожен 10-ий травмований у ДТП – дитина. Це статистика Міністерства охорони здоров’я. Днями у Верховній Раді ухвалили закон, за яким перевезення дітей в автомобілі без відповідного дитячого крісла вважається адміністративним правопорушенням, і тягне за собою покарання у вигляді штрафу. Він складатиме 510 гривень, в разі повторного порушення – вже 850 гривень.

 Більше ніж половина травм, отриманих дітьми в результаті ДТП – це наслідок відсутності спеціальних засобів транспортування в автівці. Хоча в правилах дорожнього руху і говориться про обов’язкове використання спецзасобів під час перевезення дітини, та за відсутність таких водіїів раніше не карали.

 Відтепер без спеціального крісла в автівці можуть перебувати діти тільки старші за 12 років, зростом понад 145 сантиметрів. Днями у Верховній Раді ухвалили закон, за яким перевезення дітей в автомобілі без відповідного дитячого крісла вважається адміністративним правопорушенням, і тягне за собою покарання у вигляді штрафу.

 Доведено, що дитячі автомобільні крісла зменшують ризик серйозної травми на 80% у порівнянні з дітьми, які пристебнуті в авто дорослим паском безпеки. Звичайні автомобільні сидіння і ремені безпеки не гарантують захисту пасажира, зріст якого менше ніж 135 сантиметрів. У разі фронтального удару дитина легко вислизає з-під ременя, виготовленого під габарити дорослого пасажира. Правильно встановлені дитячі автомобільні крісла є найдієвішим засобом пасивної безпеки для дитини. 

 Діти в машині – найбільш незахищені пасажири. Якщо вони потрапляють в аварію, то, як правило, отримують не одну, а дві і більше травм. Якщо дитина правильно пристебнута, то цих бід можна уникнути. Дитячі автокрісла не вирішують проблеми ДТП, але значно знижують показники дитячої смертності під час аварій.

 

" " " "