В Україні знову з’являться “пакунки малюка”

Президент Зеленський вже підписав відповідний закон

1145

Український гарант Володимир Зеленський підписав зміни до законодавства регулюючого взаємодію між державою та сім’ями з дітьми, відповідно до яких в Україні знову при народженні дитини почнуть видавати одноразову допомогу “пакунок малюка”. Відповідний закон № 930-ІХ був ухвалений парламентом ще 30 вересня цього року.

Про це повідомив Офіс Президента України.

Так документом передбачено відновлення одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” сім’ям, у яких народилася дитина. Також “пакунок малюка” надаватиметься й тим сім’ям, які взяли дитину на всиновлення або, з тих чи інших причин, стали опікунами. Допомогу можна буде отримати протягом 30 днів після народження малюка і вартуватиме вона не менше ніж три прожиткових мінімумів  для дітей віком до 6 років.

Разом з тим отримувачами “пакунку” можуть бути й патронатні вихователі та інші особи, які беруть на себе обов’язки виховання та опікунства за відсутності рідних батьків.

При цьому видаватимуться “пакунки” у закладах охорони здоров’я.  Якщо ж там вони, з якихось причин, будуть відсутні, то їх можна буде отримати в органах соціального захисту за місцем проживання або тимчасового перебування.

Читайте також: З листопада у Хмельницькому запрацює ще одна амбулаторія

Окрім цього в Кабміні мають затвердити порядок надання «пакунка малюка», передбачивши з 1 липня 2021 року можливість за бажанням батьків отримати замість натуральної допомоги відповідні кошти.

Закон набирає чинності наступного дня після його опублікування.

" " " "