Вакцинація від коронавірусу: у Хмельницькому збирають позачергову сесію облради

Депутати мають намір зібратися вже завтра, 18 лютого

1155

У Хмельницькому вже на завтра, 18 лютого, терміново скликають сесію обласної ради. Приводом для депутатського зібрання стала вакцинація від коронавірусу. А точніше – повна відсутність інформації з цього приводу. Інформацію про скликання позачергової сесії опублікувала у себе в Facebook депутатка облради, яка входить до фракції “Європейської солідарності”, Аліна Коваль.

“Україна готова до старту вакцинації,” – заявив міністр охорони здоров’я два дні тому. І уточнив, що виконано всі формальності, проплачено по контрактам, розроблено план, сформовано мобільні бригади і т.д. Україна готова? Справді? Від початку місяця я намагаюсь дізнатись про цю готовність у нас на Хмельниччині, тобто чи є у нас план А і, бажано, план Б”, – пише депутатка.

Аліна Коваль  марно намагається почути відповіді на свої питання, що стосуються вакцинації. Вона намагається з’ясувати , наскільки наша Хмельниччина готова до проведення цієї відповідальної  акціі. Політик  хоче з’ясувати, чи є план дій у кожній громаді, і чи доведений він до людей? Чи знає обласна влада, чию вакцину привезуть на Хмельниччину? Чи визначено конкретні цифри і категорії людей, яких щеплюватимуть у першу чергу?

“І чи не буде потім так, що винних за зрив поставок, за зіпсовані дози вакцини, за непідготовленість людей та інші форс-мажори шукатимуть саме на місцях?” – резонно запитує Аліна Коваль.

Депутатка каже, що подала усі ці запитання голові Хмельницької ОДА у депутатському зверненні ще 4 лютого, але відповіді на жодне з них досі не отримала. Через це фракція “Європейська солідарність” у Хмельницькій облраді ініціювала скликання позачергової сесії, на якій мають розглянути питання вакцинації.

Народні обранці зібрали досить підписів для скликання сесії, як цього вимагає Регламент облради.

“Друзі, повідомляю, що підписи зібрано, розпорядження підписано головою і оприлюднено на сайті. Позачергова сесія вже завтра, ну а котрась із сертифікованих вакцин десь там на під’їздах до області (якщо вірити Степанову)”, – пише депутатка.

Оголошення про скликання позачергової, четвертої, сесії з’явилось і на сайті облради. У порядку денному – два питання. Обидва стосуються вакцинації від коронавірусу.

Передуватимуть сесії засідання у постійних комісіях, які розпочнуться о 10:00. А на 12:00 заплановане пленарне засідання.

" " " "