Важко в навчанні – легко в бою, або Як судові охоронці Рівненщини та Хмельниччини боронили приміщення суду

619

Важко в навчанні – легко в бою. Суди Острога та Шепетівки на два дні стали осередком бойових дій. Тут відбулись спільні навчання судових охоронців Рівненської та Хмельницької областей. Будинки Феміди брали штурмом та справлялися із оскаженілим натовпом – відпрацьовували усі можливі сценарії, з якими можуть стикнутися під час несення служби.

Подібні бойові злагодження  у Службі судової охорони проводять уперше. Хмельницьке та Рівненське теруправління зійшлися на досі незнаній території. Суди Острога та Шепетівки пліч-о-пліч. Хоч і з поставленими задачами впорались на відмінно. Не приховують, поза навчаннями розраховують і на сторонню допомогу.

Навчання виглядали як справжній бойовик. Спекотно було як ззовні, так і всередині судових приміщень. Судові охоронці кажуть, відпрацювали усі можливі сценарії. Стримували натовп, евакуйовували суддів та навіть спілкуватися із нардепом.За легендою навчань, були і травмовані, і поранені. Тож і без сторонньої допомоги не обійшлося. З поліцією, кажуть, спрацювалися на раз.

Основним завданням Служби судової охорони є підготовка витривалих охоронців Феміди, тож, бойове злагодження було вкрай необхідне. Хоча воно і було першим, результати задовольнили. Та навіть попри це, навчатись судові охоронці не припинятимуть.

" " " "