Вберегти майбутнє – у Волочиському районі стартував проект «Стоп наркоманії!»

1132

Захистити майбутнє. У Волочиському районі стартував соціальний проект «Стоп наркоманії». Лектори, серед яких лікарі та ті, хто  вчасно відмовився від згубної звички, розповідають підліткам про небезпеку наркотиків. Подібні просвітницькі  заходи вже пройшли в навчальних закладах обласного центру.

Щасливе дитинство – це кращі спогади у дорослому віці. Захистити майбутнє нації – покликання держави. Проте долучитися до важливої справи може кожен. В лютому цього року в обласному центрі стартував проект «Стоп наркоманії !», ініціатором якого є благодійний фонд Сергія Лабазюка «Ми поруч». Благодійники  із просвітницькими лекціями відвідали більше десятка навчальних закладів обласного центру. Результат  таких зустрічей перевершив очікування – педагоги та учні з вдячністю  проводжали організаторів, тож рамки соціального проекту вирішили розширити  на два райони області – Хмельницький та  Волочиський.

Серед перших навчальних закладів, де соціальні лекції та фільм про згубний вплив наркотиків показали школярам, стала Волочиська ЗОШ №1.

Поспілкувалися  учасники проекту  і з учнями аграрного ліцею. Для молоді стало справжнім відкриттям розповіді родичів наркозалежних про їх зламані долі.

Учні не приховують – підліткове життя відкриває багато спокус. Головне – вчасно зважити всі ризики від оманливих втіх.

Окрім просвітницьких зустрічей організатори підготували для молоді ще й інформаційні буклети.

Як запевняють лікарі, в зоні ризику – діти не лише з неблагополучних сімей. Подекуди достаток та вседозволеність з боку батьків робить  молодь вразливою до згубних викликів. На стежку наркоманії, зазвичай, стають  підлітки до 20 років.

Соціальний проект  «Стоп наркоманії!» вже незабаром  пройде й у інших населених пунктах Волочиського та Хмельницького районів.

 

" " " "