Вбивство чи необхідність, або Чи потрібно заборонити аборти?

826

Вбивство чи необхідність? Понад півтора тижні в Польщі тривали протести з приводу заборони абортів за медичним призначенням. Мова про випадки, коли лікарі діагностують під час вагітності патологію. Релігійна спільнота називає переривання вагітності злочином, а от громадськість вважає це виключно правом жінки. На сьогодні в Україні аборти дозволені до 12 тижнів, утім, свого часу і в нас намагалися протягнути заборону абортів.

Відміна абортів – не краще рішення щодо покращення демографічної ситуації – їх все одно робитимуть, певна керівниця обласного перинатального центру. Лариса Притуляк переконана, переривати вагітність чи ні – вибір виключно жінки.

Завмирання плоду та позаматкова вагітність – навіть священослужителі виправдовують в цих випадках абортацію. Лікарі називають іще один, правда, церква його не підтримує. Мова про виявлення при вагітності патології. Переривання в такому випадку священики називають вбивством. Певні, в таких випадках жінка має народжувати.

Матері особливих діток, натомість це заперечують. Адже, певні, не кожна жінка може витримати таку «нагороду».

Марина Фетісова свій вибір зробила на користь дитини.

Прогнози лікарів, на щастя, не виправдались. Наразі син Марини у 3 класі. Хлопчик із патологією, утім, абсолютно активна дитина. Марина каже, про своє рішення не жалкує, але, певна, переривати таку вагітність чи ні – вирішувати виключно жінці. На користь дитини рішень насправді – чимало.

Очільниця обласного перинатального каже, попре те, що в Україні аборти дозволені, їх кількість щороку зменшується. Цифри насправді вражають.

Головне із чого треба почати – це сексуальне виховання у школах. Діти повинні розуміти, статеве життя – це не просто розвага, але і відповідальність, причому – не лише дівчаток, а й хлопчиків.

За словами священнослужителів аборт – це гріх не  лише матері, але і батька. Кажуть, зачасту саме чоловіки стають причиною переривання вагітності.

" " " "