Вбивство дворічної давності у Хмельницькому: обвинувачена каже, що справа сфабрикована слідством

Дівчина, яку засудили за вбивство підприємниці із Хмельницького, каже, що вона не причетна до цього злочину

1318

Трагічна історія, що сталася в обласному центрі понад два роки тому, 17 вересня 2017 року, досі не має завершення. Того дня, як встановило досудове, а згодом і судове слідство, 20-річна дівчина перестріла в під’їзді багатоповерхівки мешканку цього під’їзду та кілька разів ударила її ножем. Врятувати жінку, що зазнала нападу, не вдалося: вона померла від значної крововтрати.

Як з’ясувало слідство, убита жінка працювала підприємницею на одному з міських ринків, мала там свій невеликий бізнес. У неї з нападницею виникло непорозуміння через обмін валюти, внаслідок чого й трапився конфлікт, що мав таке трагічне завершення.

Хмельницький міськрайонний суд визнав нападницю винною у смерті жінки. Однак та подала скаргу до апеляційного суду, якою просить скасувати вирок суду першої інстанції. Дівчина також просить закрити кримінальне провадження, мотивуючи це тим, що вона нікого не вбивала, йдеться у повідомленні прес-служби апеляційного суду.

Обвинувачена переконує, що під час слідства були порушені її права, зокрема, право на захист. Крім того вона стверджує, що докази у цій справі були здобуті із порушенням прав і свобод людини. Через це, каже дівчина, суд дійшов хибного висновку щодо її винуватості.

Насправді ж вона з убитою жінкою знайома не була та її не вбивала. Хоча дівчина не заперечує, що мала з убитою конфлікт через гроші та хотіла з нею поговорити, аби вирішити спірне питання.

Родичі загиблої, які вважаються у цій справі потерпілими, попросили суд дати їм час для ознайомлення з апеляційною скаргою обвинуваченої. Через це Хмельницький апеляційний суд вирішив перенести розгляд справи на 13 квітня 2020 року.

" " " "