Вчорашня злива підтопила на Хмельниччині приватні будинки

Рятувальникам довелося викачати не один десяток кубометрів води

2141

На Хмельниччині учорашня негода наробила локального лиха. Подекуди підтопило будинки у приватному секторі та перегородило дорогу поваленими деревами, повідомляє прес-служба ОДА.

Зокрема, сильна злива підтопила будинки у Волочиську на вулиці Київській та в селі Поляни Волочиського району. Рятувальникам довелось немало попрацювати, аби відкачати воду із затоплених помешкань. Кажуть, що загалом відкачали понад 60 кубометрів води.

Аналогічною роботою довелося терміново займатись і службі порятунку у Старокостянтинові. Там затопило приватне помешкання на вулиці Рудяка. Мотопомпа, що відкачувала воду, працювала майже годину.

У Нетішині вітром звалило дерево. Упавши, воно перекрило прозд до будинку. А також пошкодило автівку, на яку воно обрушилось.

Кілька дерев попадало й на трасу Житомир-Чернівці. Усі – поблизу села Ганнівка Дунаєвецького району. Вони частково перекрили рух на трасі. Тож рятувальникам довелось оперативно попрацювати бензопилами, аби звільнити шлях для проїзду автомашин.

Тим часом, уже сьогодні на заході України обіцяють чергові сильні зливи та підтоплення. На Закарпатті може бути повінь. Вихід річок із берегів прогнозують також на Львівщині та Івано-Франківщині. На Хмельниччині наче такого лиха не очікують. Але й наша область увійшша в число регіонів із жовтим рівнем небезпеки.

" " " "