Великодній ярмарок: у 25-му училищі продавали писанки, аби зібрати гроші на благодійність

1100

Напередодні Великодня у 25-му училищі, що в обласному центрі, зорганізували ярмарок. Учні ВПУ торгували писанками, аби зібрати гроші на благодійність. Увесь товар виготовляли власноруч. Кажуть, робили це із задоволенням. Бо, знали, задля чого працюють. Усі кошти, котрі зароблять – спрямують на подарунки таким же дітям – у сиротинці. Це – щорічна традиція навчального закладу. До речі, вона – не єдина. Цьогоріч до Великодня впровадили іще одну.

Напередодні Великодня у ВПУ № 25 – традиційний ярмарок. Тут продають святкову атрибутику. Її виготовляли власноруч – учні та вчителі. В кожний виріб вкладали душу. По особливому підійшли до писанок – кожна має сакральний зміст.

Квітка – це символ жіночий. Таку писанку пощастило купити і нам.

Таке придбання ми зробили не лише на власне щастя та долю. Завдяки традиції ВПУ частинку Великоднього настрою отримають безкоштовно інші.

А точніше – на сиротинці. Щорічно на кошти від виторгу адміністрація закладу купує те, чого потребують дітки. Для того, аби допомогти не шкодують ні сил, ні часу – не лише учні, а і вчителі. Протягом трьох тижнів гуртом готуються до ярмарки. Бо, знають, їх труд принесе радість. Котра обов’язково повернеться сторицею.

Великодня ярмарка – багаторічна традиція закладу. Вона, до речі, у 25-му училищі – не єдина. Ось це пасхальне дерево – іще один спосіб згуртувати вчительський та учнівський колективи і прикрасити територію напередодні свята. Писанки, крашанки, дряпанки, крапанки – це далеко не весь перелік технік, за якими виготовляли кожну прикрасу. Учні не приховують – було цікаво та весело. І радо діляться «рецептами» приготування великодніх яєць.

Вчителі не приховують, роботою підопічних задоволені. Кожен виріб називають унікальним та індивідуальним. І вже чекають на нові цікаві дитячі рішення.

 

" " " "