Велике будівництво на Хмельниччині

2277

Президент України Володимир Зеленський також проінспектував роботи на об’єктах програми “Велике будівництво». Зокрема, гарант відвідав відрізок дороги Н-03 у напрямку Старокостянтинова. Там наразі тривають роботи із розширення проїжджої частини та будівництво моста через річку Бужок.

Інспекція об’єктів «Великого будівництва» на Хмельниччині. Траса Житомир-Чернівці в планах ремонтів на цей рік є стратегічною. Більше тридцяти років автодорога не ремонтувалась. Оновити її планують від межі з Житомирською областю до Хмельницького.

Інтенсивний рух великовагового транспорту зумовлює деформацію покриття. Саме тому на цій ділянці згодом планують встановити пункт габаритно – вагового контролю для вантажівок у русі.

На ділянці капітального ремонту роботи розпочались 2 місяці тому. Підрядник «Ю АР ДІ Українські дороги», що має великий досвід ремонту магістралей по всій країні, влаштовує два окремих містки. Після цього існуючий через річку Бужок буде демонтований. Основу під майбутню конструкцію робітники уже заклали.

Дорога передбачає 4 полоси руху. Роботи ускладнені низинними торф’яними грунтами поблизу річки. На решті ділянки старе покриття замінюють на три шари асфальтобетону.

Під час візиту на Хмельниччину президент Володимир Зеленський проінспектував об’єкти “Великого будівництва». Серед інших відвідав ділянку ремонту автомагістралі. Голова Укравтодору Олександр Кубраков розповів про стан поточних робіт. Президент залишився задоволеним від побаченого.

Роботи підрядник виконує згідно усіх норм та із застосуванням сучасних технологій. 15-кілометрова ділянка буде освітлюватись до в’їзду у місто Хмельницький. Тут передбачені острівці безпеки та пішохідні переходи. Здати об’єкт планують до кінця року.

 

" " " "