Велике будівництво: на одній з автодоріг Хмельниччини встановлено металеву трубу MultiPlate

Металева гафрована труба буде більш стійкою та довговічною, ніж залізобетонна

926

На Хмельниччині на одній з ділянок траси державного значення Н-03 Житомир – Чернівці (км 163 + 212 – км 166 + 247), в рамках реконструкції встановили водопропускну металеву гафровану трубу MultiPlate. Про це розповіло видання “ХМ-ІНСАЙД”.

Експерти Служби автомобільних доріг України (САД) зазначають, що подібні металеві гафровані конструкції (МГК) є основною альтернативою залізобетонним, коли мова йде про будівництво автомобільних доріг, залізниць чи окремих випадках цивільного будівництва.

«Міцність металевих гофрованих конструкцій забезпечується взаємодією сталевої конструкції з добре ущільненим навколо неї ґрунтом. При однакових навантаженнях металеві конструкції менш сприйнятливі до пластичних деформацій, що в свою чергу абсолютно неприпустимо для залізобетонної труби. Тобто MultiPlate завдяи цьому мають більшу витривалість та довший термін експлуатації», – зазначили в САД.

Підрядником у встановлені зазначеної труби MultiPlate виступає АТ «URD» (ПрАТ «ШБУ-56»).

Дивіться також: Темпи програми Великого будівництва на Хмельниччині

Варто зауважити, що зазначена дорога володіє загальною протяжністю 336,1 км. Минулого року в межах Хмельниччини було реконструйовано 60 км траси Н-03, а цьогоріч планується відновити ще одну ділянку протяжністю 95 км. За даними “Прозоро” загальна вартість робіт сягатиме приблизно 294 млн гривень.

" " " "