Соціологічне опитування під соусом агітації! Цього тижня Хмельниччина відзначилася першими порушеннями виборчого законодавства: прихованою агітацією, передвиборчими банерами без вихідних даних, однак найгучнішим стало – використання адмінресурсу. Нагадаю, спостерігачі ОПОРИ зафіксували спроби набору волонтерів з бюджетної сфери для соцопитування щодо виявлення прихильників чинного глави держави. І виявилося, явище має не локальний, а масовий характер.
Першого січня в Україні стартувала виборча кампанія, яка вже скоріш нагадує лихоманку. Експерти-політологи попереджають, тихо і спокійно як у 2014-му не буде.
От тільки бійня, схоже вже розпочалася. Хмельниччина перша за даними ОПОРИ відзначилася щодо спроб використання адмінресурсу. Минулого тижня в обласному центрі збирали бюджетників на майстер-клас щодо соціологічних опитувань про «передвиборні настрої жителів України». Усе наче б то і добре, однак, опорівці кажуть, було це в робочий час, під пильним наглядом керівників установ, і за гроші .
І таких історій в мережі безліч. Опорівці кажуть, що подібні методи – ніщо інше як використання адміністративного ресурсу з елементами не прямого підкупу. Тим часом політологи наголошують, подібний метод дослідження громадської думки кидає тінь на достовірність будь-яких соціологічних даних, що стосуються виборів.
Тим часом ми вирішили запитати містян – чи готові люди продати свій голос на виборах? Відповіді – вразили.

" " " "