Вибори Президента стали черговим каталізатором російської агресії в нашому інформаційному просторі.

927

Вибори Президента стали черговим каталізатором російської агресії в нашому інформаційному просторі. У Службі безпеки України кажуть, ворожі пропагандисти створили цілу сітку інтернет-ресурсів, метою яких є загострення ситуації в державі. Діяльність одного з них припинили і на Хмельниччині.

Розхитування ситуації в Україні напередодні виборів – у Службі безпеки фіксують активізацію росіян в українському інформаційному просторі. Головною метою, кажуть спецслужбовці, є радикалізація настроїв людей напередодні президентських виборів. Для досягнення мети здебільшого використовують засоби комунікації у інтернеті. Як встановили співробітники СБУ, протягом кількох місяців ворог створював розгалужену мережу сайтів, які ззовні схожі на популярні вітчизняні електронні ЗМІ.

Протягом перших трьох місяців цього року оперативники СБУ викрили діяльність агентурної сітки інтернет-агітаторів. У соціальних мережах вони поширювали матеріали, спрямовані на загострення ситуації в державі. У Хмельницькій області також був виявлений подібний ресурс. Не зважаючи на примітивність платформи, її було достатньо для розповсюдження дестабілізуючих інформаційних матеріалів. Спецслужбовці діяльність сайту припинили. Кажуть, подібні випадки фіксують по всій території України.

До слова, подібні сайти були розміщені на російських серверах. А от оплата за їхню діяльність здійснювалася з використанням криптовалюти. Таким чином ворожі пропагандисти намагалися приховати російських замовників. У Службі безпеки закликають українців бути пильними та не піддаватися на провокації та, в разі необхідності, звертатися на гарячу лінію спецслужби. 

«Гаряча лінія» Управління СБУ Хмельницькій області:

 (0382) 65-12-57, 65-72-73.

Електронна скринька usbu_hml@ssu.gov.ua

 

" " " "