Від сьогодні до середини червня триватиме «Сезон тиші»

Такий проєкт сприяє відтворенню популяції лісових звірів та птахів

2563

В Україні щороку з 1 квітня вводять «Сезон тиші», що триває до 15 червня. Це – період, упродовж якого забороняють проводити заходи підвищеного шуму та неспокою.

Така акція спрямована на охорону середовища існування, умов розмноження, а також міграцію диких тварин. «Сезон тиші» забороняє здійснювати у лісах:

  • стрілянину з вогнепальної зброї;
  • проведення вибухових робіт, феєрверків;
  • санітарні рубки лісу;
  • використання моторних маломірних суден;
  • проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах.

За порушення такого режиму особа буде покарана у вигляді штрафу: від 510 до 850 гривень  для громадян і  від 850 – 1190 гривень  для посадових осіб.

Також, варто нагадати, що в карантинних умовах  за порушення протиепідемічних заходів поліція має право складати адміністративні протоколи за ст. 44-3 (порушення правил карантину людей) Кодексу України про адміністративні порушення. Санкція статті передбачає накладення штрафу від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Окрім того, зараз  триває пожежонебезпечний період, який забороняє розводити багаття у лісах і парках. Стаття 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення  передбачає штраф за такі дії – від 340 до 1 360 гривень.

" " " "