Від становлення до сучасності: у Теофіполі відкрили музей органів МВС

781

Від становлення до сучасності: у Теофіполі відкрили музей органів МВС. Подію приурочили до колишнього дня міліції. Сьогодні це – свято пенсіонерів та ветеранів міліції, котре відзначають 20 грудня. В музеї – чимало цікавих експонатів – від воєнних часів до сьогодення. Їх збирали не один рік. Долучалися усі – від колишніх міліціянітв до поліцейських, адже, головна ознака Теофіпольського райвідділу – тут працюють династіями.

В Теофіпольській поліції В’ячеслав Тищенко почав служити у далекому 72-му. Саме тоді – його – молодого інспектора карного розшуку Ізяславщини перевели. Завдяки наполегливій праці вже за 12 років – у 84-му чоловік очолив Теофіпольський відділок. Переконує, він був завжди – одним із кращих райвідділів України.

Пан В’ячеслав каже, таких високих показників досягали завдяки колективу. На світлинах, представлених у музеї, знайшов чимало друзів.

В ліквідаторів чорнобильської трагедії – власний куточок у новоствореному музеї. На цих світлинах власне фото знайшов і голова ветеранської організації правоохоронців Теофіпольщини Анатолій Стучинський. Чоловік – один із ініціаторів створення спеціалізованого музею.  Розповідає, усе почалося із галереї у районному відділі – на ній пам’ятні фото – керівників та роботи тодішньої міліції.

Сьогодні у музеї – не лише фото. Тут чимало експонатів про історію правоохоронної системи району тривалістю понад століття.

Керівництво обласної поліції певне ,цей музей – не просто місце спогадів та пам’яті. Це – своєрідний лекторій для сучасних правоохоронців. Адже, сучасним поліцейським таки є чого повчитись у міліції.

" " " "