Відбулась друга конференція «Подільські дні онкології». Підсумки тижня .

711

У Кам’янець-Подільському відбулась друга конференція «Подільські дні онкології».  Поділитись досвідом на Хмельниччину приїхали близько 20 провідних експертів та науковців як з України так і за кордону. Наша область одна з небагатьох, де проводять такі навчання. Відтак захід високо оцінили у Міністерстві охорони здоров’я.

Подільські дні онкології.  На другу   науково-практичну конференцію  у Кам’янець-Подільському зібралась еліта вітчизняної медицини. Провідні науковці ділились та обмінювались досвідом з колегами з усієї країни. Ініціював такий захід колектив Хмельницького онкологічного диспансеру. Вперше його провели минулого року.Таким чином вирішили  відсвяткувати 70-ти річчя створення онкологічної служби на Поділлі.

Цьогоріч темою конференції обрали онкологічні захворювання в області проктології.  Згідно статистики,  Хмельниччина посідає  9 місце в Україні  за кількістю хворих на рак прямої кИшки. Нещодавно в обласному онкологічному диспансері запровадили нові методи оперативного лікування у проктології. Лікарі закладу довгий час опановували майстерність у Київській Феофанії. Тож організатори вирішили  поділитись останніми тенденціями з колегами з усієї області.

Віктор Петров очолює відділення амбулаторної хірургії поліклініки №1 міста Хмельницького. На даний час у даному медичному закладі працюють над впровадженням ранньої діагностики злоякісних новоутворень в області проктології, додає медик. Відтак сподівається, почути багато цікавої та корисної інформації.

Вже вдруге бере участь у конференції делегація онкохірургів з Чернівецької області.

Загалом розповісти про світові інновації в медицині приїхали близько 20 доповідачів як з України, так і за кордону. Серед них – завідувач кафедри онкології Львівського національного медичного університету Тарас Фесич. Як зазначає професор, на конференцію готував доповідь про раннє виявлення онкологічних захворювань. Адже цієї інформації нажаль сьогодні бракує.

Хмельниччина одна з небагатьох  областей, де проводять конференції такого рівня, говорять у Міністерстві охорони здоров’я. А для регіону – це справді знакова подія. Адже  онкологи з районних центрів та маленьких містечок мають можливість почути провідних експертів та поспілкуватись з ними особисто.

Онкологічна служба області визнана однією з кращих в Україні. Окрім  постійного навчання та підвищення кваліфікації лікарів, важливу роль відіграє й  оснащення  профільних закладів. На яке останнім часом з обласного бюджету виділяють чимало коштів.

Загалом перейняти досвід приїхали близько двохсот лікарів.  Після завершення конференції кожен отримав сертифікат про підвищення кваліфікації . Наступного року організатори обіцяють провести не менш цікавий захід.

" " " "