Відкриття музичного фестивалю « Хмельницький камер фест»

1043

Музична весна на Хмельниччині. 24 лютого в обласній філармонії стартує міжнародний фестиваль «Хмельницький камер фест».  В рамках мистецького свята виступлять учасники з семи країн.

Міжнародний фестиваль «Хмельницький камер фест»  відкриває свою завісу. Традиційний музичний марафон в Хмельницькому  підхоплюють виконавці з-за кордону.

Серед запрошених гостей  диригент та піаністка з Китаю, віолончелістка з Польщі. Щороку фестиваль набирає обертів, тож  цікаве виконання класичних творів гарантоване, кажуть організатори. Найбільш насичені концерти – на відкриття та закриття фестивалю.

Більше десяти концертів  радуватимуть глядача і творами композитора Василя Барвінського та Сергія Борткевича, а ансамблю «Козаки Поділля» до дня народження Кобзаря підготував тематичну програму.

Одна з умов участі міжнародних гостей – виконання українських творів. Відтак, щороку  гості фестивалю додають нових інтонацій у звучання вітчизняної класики.

Зголосились до участь у фестивалі і творчі колективи з інших міст. В рамках фестивалю відбудеться авторський вечір Мирослава Скорика. Триватиме музичне свято з 24 лютого до 11 березня.

 

 

 

" " " "