ВІДКРИТИЙ УРЯД

380

У Хмельницькій міській раді презентували План дій на 2021-22 роки у рамках ініціативи “Партнерство “Відкритий уряд”. У презентації взяли участь міський голова  Олександр Симчишин та представники спільнот. Також був присутній через відеозв’язок головний програмний менеджер місцевого напрямку Програми Хосе Марія Марін. Мер міста каже, План дій сприятиме тісній співпраці жителів та влади.

Один із напрямків Плану дій – взаємодія громадян з владою через Геопортал міської ради та проєкт MyCity. Інший має назву «Зелений Курс». Також до  кінця 2022го року в раді хочуть повністю перейти на безпаперовий документообіг.

Розвиток цифрової обізнаності громадян – ще один напрямок, за яким планують втілювати План дій. Спершу будуть реалізовувати проєкти “Цифрове волонтерство” і “Смарт Громада”. Юні спеціалісти навчатимуть старше покоління як, до прикладу, користуватись послугами онлайн. А у бібліотеках будуть навчати містян як опанувати комп’ютерною технікою.

У підготовці Плану використали дослідження експертів. Зокрема, проєкти USAID та програми “Прозорі міста”, що реалізуються ГО “Трансперенсі Інтернешнал Україна”. Як зазначають у міськраді, прозвітувати про виконані дії зможуть до грудня 2022го року.

" " " "