Відмовилися від ковбаси та консервації. У Хмельницькому змінилося харчування дошкільнят.

1062

Ковбасу замінили на курячі нагетси, а консервовані овочі – на свіжі фрукти. У Хмельницькому оновили меню у дитячих садочках. Відтак з грудня місяця усі дошкільнята харчуються поновому. Зміни обумовлені величезною кількістю відходів продуктів. Так, на один заклад їх цифра подекуди сягала 40 – 60 відсотків.

Корисний сніданок- запорука чудового настрою. Такої традиції дотримуються у дитячому садочку №26 «Кульбабка». Відтак, вже о 9 ранку на столах у групі вихованців чекає смачненьке. Нині це картопляне пюре, бефстроганов, салат-мікс та чай з лимоном. Дітки залюбки коштують страви. Кажуть, їм подобається.

З грудня у всіх дитячих садочках міста змінили підхід до харчування малечі. Продукти типу сосисок, квашеної капусти та огірків замінили  на більш доступні та корисні.

Також дітям подають сезонні фрукти та овочі. Урізноманітнили гарячі напої – чай зелений, трав’яний, каркаде та чорний, лимонади з імбиром та какао. Кожного тижня є молочні каші. Максимально зменшили кількість смаженого м’яса, замість сковорідок використовують духові шафи.

Зміни відчули і батьки. Кажуть, приємно, коли малеча приходить до дому і з радістю розповідає, якими стравами їх годували.

За чотириразове харчування пані Світлана сплачує близько 17 гривень  на день. Каже, за такі кошти дитину вдома не прогодуєш.

Головною причиною нинішніх змін у харчуванні були відходи.

Після цьогорічної перевірки дитячих садочківпоказники значно зменшилися.

Робота над покращенням меню у дитячих садочках триватиме й надалі.

 

 

" " " "