ВІДНОВЛЕННЯ АЕРОПОРТУ

534

На комунальному підприємстві «Аеропорт Хмельницький» триває відновлення злітної смуги. На це виділили кошти із обласного бюджету. Нещодавно на летовище закупили спецобладнання для сертифікації під вантажні перевезення.

Аеропорт поволі реанімують. Протягом року, каже директор, подали документи на розробку оцінки впливу на довкілля. Також триває виготовлення проєктно-кошторисної документації на капітальний ремонт злітно-посадкової смуги. Частину приміщення тут планують здати в оренду фірмі з Дніпра.

Інтроскоп потрібен для перевірки вантажів. І саме його наявність є необхідною умовою для сертифікації під вантажні перевезення . Проте вона гальмується через підписану угоду між Україною та ЄС про «відкрите небо». Вартість  обладнання  не мала – це 1 мільйон 200 тисяч гривень.

За словами директора, лише одна компанія має ліцензію Державіаслужби на продаж такого обладнання. Зараз на підприємстві працює 11 робітників, але тут все одно відчувають брак спеціалістів.

З обласного бюджету на поточний  ремонт злітно-посадкової смуги виділили понад мільйон гривень. Для потреб аеропорту закупили частину сигнального обладнання. На часі облаштування огорожі. Кошти на неї потрібні чималі – адже по периметру територія сягає 8 кілометрів. Всього ж на відновлення летовища потрібно більше як 2 мільярди гривень.

" " " "