«Відповідальний пішохід» у Хмельницькому

754

Візьми дитину за руку, подивись направо або наліво та не говори по телефону. Такі написи з’явилися на тротуарах центральної частини міста, поблизу пішохідних переходів. Нанесли їх патрульні поліцейські, громадські активісти та школярі міста.

Візьми дитину за руку, подивись направо або наліво та вимкни телефон. Такі написи з’явилися на тротуарах центральної частини міста, поблизу пішохідних переходів.

На щастя, це – єдиний летальний випадок у місті, а ось автопригод, у яких постраждали пішоходи, – десятки.

Аби закликати пішоходів бути уважними і обережними на дорозі, Хмельницький долучився до всеукраїнської акції «Відповідальний пішохід». Патрульні поліцейські, громадські активісти та школярі поблизу пішохідних переходів у центральній частині міста нанесли спеціальні інформаційні написи.

Володимир Огойко – найкращий водій України. Їздити за правилами, каже, – не забаганка, а культура водіння. Таку ж, зізнається, хотів би бачити і у пішоходів.

Тож, інформаційні написи, сподівається Володимир Огойко, стануть насправді дієвими, принаймні така практика – успішна у європейських країнах.

Перехід через вулицю Грушевського став другою локацією, де намалювали знаки. На цій ділянці це вкрай важливо, адже неподалік – школа.

Такі ж інформаційні написи намалюють ще на перехресті Грушевського та Проскурівської, Свободи та Проскурівської, а також поблизу дитячого світу. Тут концентрація пішоходів буде висока, по суті, як і порушень. А ось порушуючи,  хмельничани забувають одне – дорога помилок не пробачає.

" " " "