Відшукали по зошитах: правоохоронці міста затримали трьох учнів за угон «копійки».

1135

Правоохоронці міста затримали трьох неповнолітніх за угон старенької «копійки». Для 17-річного юнака та його двох 16-річних друзів це була п’ята спроба викрадення авто в обласному центрі. Попередні чотири не увінчались успіхом, бо підлітків запримітили сусіди. До речі, саме люди зіграли на руку поліцейським. Втікаючи від їхнього пильного ока, хлопці полишили свої рюкзаки, а в них навчальні зошити, за якими, власне, встановити особи починаючих крадіїв виявилось не складно.

Троє підлітків, ймовірно, передивилися фільмів і вирішили, як у кіно поцупити для себе автівку. Одного дня замість походу на навчання вийшли на полювання за залізним конем.

Рюкзаки, а в них – навчальні зошити. За ними копи зрозуміли: злочинці – неповнолітні. І почали встановлювати особи. Доки працювали, крадії встигли переміститися у інший мікрорайон – Гречани. І тут спроба угону автівки – четверта закінчилася нічим. Вдалою виявилася аж п’ята спроба.

Дітей за кермом помітив член місцевого громадського формування Андрій Базюк. Чоловік зупинив автівку і одразу викликав наряд. Хлопців затримали, а його нагородили. За скоєння злочину підліткам загрожує покарання. Санкція ч. 2 статті 289 Незаконне заволодіння транспортним засобом передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

 

" " " "