Відтепер важкохворих діток не відправлятимуть в Охматдит, а лікуватимуть на місці. 

954

Європейські умови та сучасні стандарти.  В обласній дитячій лікарні капітально відремонтували гематологічне відділення. Роботи тривали більше ніж рік. На реконструкцію з обласного бюджету виділили близько 10 мільйонів гривень. Відтепер важкохворих діток не відправлятимуть в Охматдит, а лікуватимуть на місці.

Ось так  два роки тому  виглядало гематологічне відділення Хмельницької  обласної дитячої лікарні. Тісні палати, грибок на стінах, один санвузол на два відділення та одна маніпуляційна.   Про те, що це медичний заклад, нагадували лише одяг персоналу та обладнання.  Батьки, волонтери та лікарі довго оббивали пороги чиновницьких кабінетів. І влада їх нарешті почула.

За ці кошти зробили капітальний ремонт. Повністю замінили каналізаційну та вентиляційну системи,  замість плитки на підлозі тепер сучасне  покриття, придбали  нові  функціональні ліжка, меблі, ігрову кімнату, медичне обладнання.  Є тут і харчоблок, і  маленька кухня, де батьки можуть готувати собі їжу. Зробили реконструкцію й самих палат.

Загалом у відділенні є 8 палат,  кожна з них оснащена кнопкою екстреного виклику медичного персоналу.   Є окрема палата для  проведення хіміотерапії. Її також використовують для реанімаційних заходів.   Відтепер лікарі зможуть проводити більш концентровану хіміотерапію, яку раніше робили лише в Охматдиті.

А щоб запобігти розповсюдженню внутрішньо лікарняних інфекцій – у відділення запровадили сучасну систему прибирання СВЕП.

Батьки маленьких пацієнтів таким змінам  неабияк радіють. Особливо ті, кому довелось лікуватись у колишніх умовах.

Ще однією інновацією у відділенні гематології  є навчальний клас.  Іноді діти місяцями перебувають на лікуванні. Відтак, аби вони не відставали від шкільної програми, вчителі одного з навчальних закладів міста проводять з ними заняття.  Богдан Мисик –  викладач музики. Каже, під час уроків діти трохи  відволікаються від негативних думок  і зосереджуються на науці.

Світлана Романюк разом із 12 ти річним сином перебувають у лікарні від початку року. У хлопчика лейкоз.  Він пропустив частину шкільної програми за 6 клас і новий навчальний рік знову проводить у медичному закладі.  Тому запровадження системи освіти у лікарні це досить важливо, говорить пані Світлана.

 

" " " "