Відзначали переможців олімпіад та наукових робіт.

1536

Підходить до завершення навчальний рік – пора підбивати його підсумки. У Хмельницькому відбулося свято вшанування молодих обдарувань «Надія твоя, Україно!».  До театру імені Михайла Старицького прийшли кілька сотень розумників зі всієї Хмельниччини.

Антон Галиш приїхав до Хмельницького з села Пасічне, що у Старосинявському районі. Його відзначили одразу у п’яти номінаціях. Найкращим хлопець став в знаннях хімії та фізики. Попереду ще випускний та золота медаль. Каже, намагався завжди добре вчитися, щоб у дорослому житті робити зміни у системі освіти.

А Роберт отримує відзнаку за вивчення польської мови. Адже у його Городку одна із небагатьох шкіл в Україні, де її можна вивчати, як другу іноземну.  Каже, вже у 10 класі може вільно спілкуватися польською та планує здобувати вищу освіту за кордоном.

Нагороджували медалями і переможців Всеукраїнського конкурсу-захисту наукових робіт. Серед переможців – Валерія Дрозд. Вона цікавиться штучним інтелектом. Тому майже рік досліджувала, як можна це впровадити у нашому місті, щоб було корисно для усіх.

248 учнів були нагородили обласною премією, на що виділили майже 290 тисяч гривень з обласного бюджету. А 253 молодих науковці розділять між собою 260 тисяч гривень.

" " " "