Вифлеємський вогонь у Хмельницькому.

1242

Вогонь Миру. Вже третій рік поспіль Кам’янець-Подільський осередок скаутських «Пластунів»  привозить до міста Вифлеємський вогонь з Відня. У світі така традиція існує вже тридцять років, а от у Хмельницькому він сяє лише втретє. Та навіть за цей час встиг полюбитися хмельничанам. Він став невід’ємним  доповненням Різдвяного настрою для українців.

Скаутська організація «Пласт» привезла до Хмельницького Вифлеємський вогонь.  Акцію у 1988 році започаткувала австрійська телерадіокомпанія як благодійний вчинок.  Тоді священний вогонь привозили до сиротинців та лікарень. Нині така традиція розповсюдилася по всій Україні.  А для хмельничан вже третій рік поспіль є вагомою подією перед новорічно-різдвяними святами.

Вифлеємський вогонь привозять до Європи з Вифлеєма наприкінці листопада. Потім скаутські організації естафетою передають його представникам влади.

В Хмельницькій міській раді Вифлеємський вогонь передали служителям різних релігійних конфесій. Для усієї громади вогонь назавжди залишається символом Божого тепла і єднання. Вже незабаром його почнуть передавати і в храмах міста для прихожан,  щоб і у їхніх домівках засяяв священний вогонь.

 

" " " "